Raad Diemen praat vanavond over plan biomassacentrale

De gemeenteraad van Diemen houdt donderdagavond een informatieve vergadering die geheel gewijd is aan het al dan niet verlenen van een verklaring van geen bedenkingen voor de biomassacentrale die Vatenfall/Nuon wil bouwen in Over-Diemen. Daarbij bestaat de mogelijkheden om in te spreken waarvan naar verwachting door een flink aantal organisaties en individuen gebruik zal worden gemaakt. Het college van B&W heeft de raad geadviseerd de verklaring inderdaad te verlenen omdat er juridisch geen mogelijkheden zijn die te weigeren. Het plan wekt al maanden in Diemen, IJburg en verre omgeving veel beroering en roept ook veel tegenstand op. Woensdag hielden enkele honderden kinderen met ouders en anderen nog een protesttocht van IJburg naar de bestaande centrale van Nuon waar ze aan de directie een groot aantal stekjes aanboden. De gemeenteraad van Diemen moet op 11 juni een definitief besluit nemen.