Saan Diemen voert weer grote industriele projecten uit

Koninklijke Saan uit Diemen heeft de laatste tijd weer enkele indrukwekkende projecten aangepakt. Zo werd voor De Telegraaf in Amsterdam een 42 ton wegende drukpers intern verhuisd. De pers van Manroland Goss Websystems werd eerst uitgehaald en tijdelijk elders op het Telegraaf terrein opgeslagen. In de nieuwe hal waar deze pers uiteindelijk naar toe moest, is vervolgens een machine verplaatst om ruimte te creëren. Twee andere, oudere drukpersen van ieder 27 ton werden door de machineploeg van Saan uitgehaald en afgevoerd. Vorige week is de 42 ton wegende machine op zijn nieuwe plek geplaatst. De opdracht wordt uitgevoerd door een ploeg van vier Industrieel verhuizers. Als hulpmateriaal gebruikten zij het 180 tons hydraulische hijsportaal. Vorige maand is Saan ook samen met partner Yourtech begonnen met het verhuizen van productielijnen van Euroma van Puttershoek en Utrecht naar een nieuwe fabriek n Zwolle. Daarbij worden in diverse fases de vul- en verpakkingslijnen, palletizers, sealers, robots en stickerlijnen gedemonteerd, verhuisd en in Zwolle weer geïnstalleerd. Dit project moet in november worden afgerond.