‘Vergunning biomassacentrale Nuon in Diemen is verleend’

De provincie Noord-Holland heeft Vattenfall/Nuon vergunning op grond van de Omgevingswet verleend voor de bouw van een biomassacentrale aan de Overdiemerweg in Diemen. Dat meldt Duurzaam Dorp Diemen op basis van informatie van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied die de vergunning in behandeling had. Eerder al gaf de gemeenteraad van Diemen een verklaring van geen bedenkingen op grond van de ruimtelijke ordening af. Het wachten is nu nog op een vergunning op grond van de wet natuurbescherming. Vattenfall/Nuon wil de centrale laten draaien op hout dat afkomstig is uit de VS en andere landen, iets wat op sociale media voortdurend hevig bekritiseerd wordt. Wanneer de bouw van de centrale, die achter de Maxis komt, daadwerkelijk begint is nog niet bekend. De centrale moet warmte leveren aan woningen in Amsterdam, Almere maar ook in Diemen zelf.