Geen stembureau in Diemen voor Roemeense verkiezingen

Bij de presidentsverkiezingen in Roemenië van volgende week kunnen in Nederland wonende Roemenen dit keer hun stem niet uitbrengen in Diemen. De gemeente Diemen had wel graag weer een stemlocatie willen organiseren maar het is niet mogelijk gebleken om een voldoende grootte locatie voor de vereiste zes dagen te vinden. De burgemeester van Amsterdam heeft daarom op verzoek van haar collega in Diemen Erik Boog daar een locatie beschikbaar gesteld. Eerder dit jaar leidde een te klein stemlokaal in Buurthuis ’t Kruitvat voor de Europese verkiezingen en een anti-corruptie referendum tot lange rijen en urenlange wachttijden voor Roemenen die daar wilden stemmen. Een groot aantal kiezers moest uiteindelijk weggestuurd worden. Boog heeft daarover destijds zijn grote ongenoegen geuit bij de Roemeense ambassadeur en het ministerie van buitenlandse zaken. ‘’Door alle maatregelen die zijn genomen lijkt het nu beter te gaan verlopen. Ik kijk met veel belangstelling naar het verloop van deze verkiezingen,’’ aldus Boog.

(archieffoto)