PlantageDeSniep

Bouw 106 sociale huurwoningen Plantage de Sniep van start

Op Plantage de Sniep is bij het eindpunt van Lijn 19 de bouw begonnen van 208 appartementen. Daarbij gaat het om 106 sociale huurwoningen voor woningcorporatie de Alliantie en 102 flats in het middensegment voor het woningfonds van a.s.r. real estate. Het complex krijgt ook 156 parkeerplaatsen. Volgens de planning moeten de woningen vanaf begin 2021 worden opgeleverd. Wethouder Lex Scholten is zeer verheugd met de bouw van de sociale- en markthuurwoningen. β€˜β€™Het is voor het eerst sinds jaren dat in Diemen sociale huurwoningen worden gebouwd. Ook aan woningen in het middensegment is grote behoefte.’’ Regiodirecteur Eddo Rats van de Alliantie, dat tot nu toe niet in Diemen actief is, kijkt nu al uit naar de oplevering. “Dat is voor ons altijd een mooi moment, omdat we dan mensen die vaak al lang zoeken naar een woning blij kunnen maken met een betaalbaar huis. Net als op veel plekken is hier ook een grote behoefte aan sociale huurwoningen. Dit is ons eerste project in Diemen en we zijn er trots op dat we daar een steentje aan kunnen bijdragen.”

(archieffoto)