ondernemersklimaat

Bedrijfspand Diemen langere tijd dicht na drugsvondsten

Een bedrijfspand op bedrijventerrein De Sniep in Diemen is op last van burgemeester Boog gesloten op grond van de Opiumwet. Het pand zal voor onbepaalde tijd, met een minimale termijn van zes maanden, worden verzegeld. Tijdens een eerdere politiecontrole is in het pand een grote hoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen. Bovendien is gebleken dat het pand gebruikt werd voor verspreiding en handel in drugs. Met de acties van de politie en gemeente zijn de criminele activiteiten gestopt. Ook zijn twee verdachten aangehouden. Sinds een aantal jaar is er in Diemen een actief sluitingsbeleid van panden vanwege drugscriminaliteit. Tot nu zijn er in 2019 10 panden gesloten, waarvan 7 woningen. Verder is er 1 formele waarschuwing uitgevaardigd. Het sluitingsbeleid is onderdeel van een brede aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen.