Diemen zet licht op groen voor supermarkt Holland Park

Diemen wil een kleinschalige supermarkt toestaan in het eerste deel van Holland Park. Dat is dan voor een periode van vijf jaar waarna die winkel vervangen zou moeten worden door een volwaardige supermarkt in het nog te bouwen nieuwe deel Holland Park Zuid. Daar kunnen dan ook enkele (vers)speciaalzaken komen. Dat heeft wethouder van economische zaken Jeroen Klaasse meegedeeld aan diemerkrant.nl. De kleine supermarkt kan dan komen in de leegstaande winkelpanden in Blok 3, naast de bloemenzaak, aan het plein in het centrum van Holland Park. Daarnaast wil de gemeente een kleine uitbreiding van de Albert Heijn op OurCampus toestaan. De plannen staan in een door B&W voorgestelde wijziging van de detailhandelsvisie. ‘’Kleinschalige detailhandel mag ook al in Holland Park gerealiseerd worden. Volgens de geldende detailhandelsvisie mag er echter geen extra supermarkt in Holland Park komen. Er wordt nu een voorstel gedaan om deze visie aan te passen en te komen tot uitbreiding van het winkelaanbod in Holland Park. Omdat de wijk nog in aanbouw is, gebeurt dat gefaseerd,’’ aldus Klaasse.