Diemerbos

Diemerbos heeft er duizend nieuwe bomen bijgekregen

Het Diemerbos is duizend bomen rijker. De nieuwe bosaanplant bestaat uit els en berk en struiksoorten als meidoorn, vuilboom vlier en lijsterbes. Deze struiken krijgen veel bessen en zo helpen we de vogels van het Diemerbos een handje, schrijft boswachter Anne Voorbergen in een blog van Staatsbosbeheer. De nieuwe bomen staan op het terrein achter Landlust, de boerderij van zorginstelling Cordaan. ‘’Op deze plek werden voorheen evenementen georganiseerd. De veenbodem die eronder ligt bleek echter heel kwetsbaar en niet bestand tegen festivals. Deze plek kwam al snel ter sprake toen de vraag uit het bedrijfsleven kwam om in het Diemerbos nieuwe bomen te planten. Op 12 november hebben vervolgens zo’n 100 betrokken medewerkers deze bomen geplant. Een mooie manier om bij te dragen aan een groene en gezonde wereld.’’ Staatsbosbeheer gebruikt verschillende soorten bomen bij nieuwe aanplant. Gevarieerde bossen zijn namelijk beter bestand tegen lange periodes van droogte, ziektes en stormen. ‘’Een bos met verschillende soorten bomen is ook mooier om naar te kijken en bovenal biedt een gevarieerd bos meer biodiversiteit: meerder planten- en diersoorten vinden hier hun plek.’’