StationDZ-Renovatie

Jongen (17) opgepakt voor straatroof op station Diemen-Zuid

De politie heeft maandagochtend een 17-jarige jongen uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de dader te zijn van een straatroof die begin maart plaatsvond op het perron van metrostation Diemen-Zuid. Op de avond van de 3e maart stond een 20-jarige vrouw daar te bellen toen een voorbij rennende jongen de telefoon uit haar handen trok. Hij probeerde bij een ander ook nog een halsketting van de nek te trekken. De dader rende aan de kant van het Roerdomppad het station uit en verdween in de richting van het toen nog bestaande BP-tankstation bij de studentencampus. De verdachte was goed herkenbaar vastgelegd door bewakingscamera’s en in oktober zijn beelden van hem getoond in Bureau 020 van AT5. Mede dankzij tips van kijkers heeft de recherche de jongen maandagochtend kunnen aanhouden en opgesloten voor verhoor.