Nog eens 109 huizen Diemen-Noord krijgen warmtepomp

Nog eens 109 huurwoningen in Diemen-Noord krijgen een warmtepomp. Die wordt geïnstalleerd in een prefab kap die op het dak wordt geplaatst. Het gaat om een aantal woningen aan de Schouw (foto), Botterweg, Klipperweg, Kogge en Schoener. Dat blijkt uit een bij de gemeente Diemen aangevraagde vergunning. Eerder al is bekend geworden dat ook tientallen woningen in het deel Vogelweide van Diemen-Noord eveneens een warmtepomp op het dak krijgen. Dat zijn huizen aan onder meer de Rietzangerweg, Wulp en Tureluurweg. In alle gevallen gaat het om het verduurzamen van de woningen met het oog op klimaatmaatregelen. Of dit ook betekent dat de huizen van het gas af gaan is nog niet duidelijk, zowel de eigenaar als woningbeheerder Rochdale hebben nog geen nadere informatie verstrekt.