Ongeval

23 jaar cel geeist voor liquidatie crimineel in Diemen-Noord

De officier van justitie heeft 23 jaar gevangenisstraf geëist tegen Gideon G. (30) voor de liquidatie van crimineel Vincent Jalink in mei 2016 voor diens woning aan de Klipperweg in Diemen-Noord. Dat meldt Het Parool. Jalink parkeerde zijn Porsche Cayenne die avond rond tien uur voor zijn huis nadat hij zijn 9-jarig zoontje had opgehaald van zijn oma. Toen hij was uitgestapt, kwam een in het donker geklede man aanrennen. Die schoot voor de ogen van de zoon een salvo op Jalink af. Die viel neer, waarna de schutter hem nog enkele genadeschoten gaf. Dat Jalinks zoontje bij de liquidatie was, weegt voor justitie zwaar. Volgens getuigen had Jalink rond een miljoen euro aangenomen van een groep vissers uit Urk of Volendam om cocaïne te regelen. Dat zou niet zijn gebeurd. Toen de cocaïne maar niet kwam, zouden de vissers een groep huurmoordenaars uit Amsterdam-Zuidoost de opdracht hebben gegeven Jalink te ontvoeren of te liquideren. Van Gideon G. is dna gevonden op een petje dat na de moord is gevonden op de vluchtroute van de daders, die hun vluchtscooter verderop dumpten. G. was daags voor de liquidatie met een belangrijk deel van de groep verdachten ook geobserveerd bij het station Diemen-Zuid en werd bovendien regelmatig bij de woning aan de Klipperweg gesignaleerd.