Politie zoekt informatie na tragische dood in flat Diemen

De politie heeft dinsdagavond in Opsporing Verzocht aandacht besteed aan de tragische dood van een Braziliaanse vrouw en haar pasgeboren baby in een flat aan de Martin Luther Kinglaan in Diemen. Op 18 oktober meldde de 48-jarige mannelijke bewoner van het appartement zich bij de politie. Wanneer politiemensen poolshoogte gaan nemen, treffen ze daar de overleden 32-jarige Patricia Oliveira dos Santos en haar eveneens overleden pasgeboren zoontje aan. De 48-jarige Diemenaar zit sindsdien vast op verdenking van doodslag en abortus onder verzwarende omstandigheden. Patricia was pas sinds 29 september in Nederland. Zij is ergens tussen 17 en 18 oktober in het appartement aan de Martin Luther Kinglaan bevallen na een zwangerschap van ongeveer 7,5 maand. Mogelijk is de bevalling opgewekt door abortuspillen. Of dit tegen de wil van Patricia is gebeurd, wordt onderzocht. Waarschijnlijk is de Braziliaanse na de bevalling overleden door bloedverlies. Bij de bevalling waren geen verloskundige of andere medische hulpverleners aanwezig. Rechercheurs willen graag spreken met mensen die Patricia in de nacht van woensdag 16 op donderdag 17 oktober tussen 04.00 en 05.30 uur hebben gezien of gesproken. Ook wil het onderzoeksteam graag weten wie in de weken voor Patricia’s dood contact met haar heeft gehad, bijvoorbeeld bij Albert Heijn in Diemerplein waar ze regelmatig koffie dronk.