BusbaanDZ-

Buurtgroep Verkeerd door Diemen-Zuid heeft eigen website

De buurtgroep VerkeerdDoorDiemenZuid, die strijdt tegen het openstellen van de busbaan en andere verkeersmaatregelen in dat deel van Diemen, heeft een eigen website verkeerddoordiemenzuid.nl. Daarnaast heeft de groep een Facebook- en Twitter account aangemaakt. VerkeerdDoorDiemenZuid is in maart vorig jaar opgericht om een tegengeluid te geven aan het verkeersontwerp van de gemeente Diemen. Daarin wordt voorgesteld de busbaan te openen voor alle autoverkeer, elders in de wijk een 30 km zone in te stellen en een rotonde aan te leggen op de kruising met Beukenhorst. ‘’Wij vinden dat het huidige ontwerp onveilig is, geen oplossing biedt om de verkeersdruk in Diemen-Zuid te reguleren, dit zal enkel leiden tot meer verkeer door onze woonwijk, extra overlast zal geven qua geluid en luchtvervuiling. Wij denken dat het verkeerstechnisch anders moet én kan. Hierbij staan verkeersveiligheid, milieu én optimaal woongenot voor jong & oud hoog in het vaandel,’’ schrijft de groep op de website. De buurtgroep heeft inmiddels gesproken met alle politieke partijen in Diemen, blijft nieuwe leden werven en heeft ook een eigen onderzoek in laten stellen naar de geluidshinder van een ‘open’ busbaan.