Hoogbouw NEE

Comité Hoogbouw Nee wil maquette project Arent Krijtsstraat

Het Comité Hoogbouw Nee heeft de fracties in de gemeenteraad voorgesteld een maquette te laten maken van de nieuwbouwplannen voor de hoek Arent Krijtsstraat – Hartveldseweg in Diemen Centrum. Ontwikkelaar AM heeft onlangs een nieuw plan ingediend voor een flatgebouw van acht verdiepingen met 51 huurwoningen. Het Comité, dat eerder strijd voerde tegen een gebouw van twaalf verdiepingen op deze plek, verwijst naar de grote maquette van Holland Park die al maanden in de raadzaal staat. ‘’Daar niet iedereen bouwkennis heeft of door futuristische schetsen heen kan kijken lijkt ons een maquette de eerlijkste en duidelijkste manier om een indruk te krijgen van de omvang van het project. Er vanuit gaande dat de maquette voldoet aan de juiste verhoudingen en neergezet in het straatbeeld. Wij zijn van mening dat gehoor geven aan onze wens een mooi en positief signaal afgeeft aan de inwonenden van Diemen die nog vaker geconfronteerd zullen worden met de bouwdrift van de gemeente,’’ schrijft het Comité aan de raad.