Bijna 400 huurwoningen in nieuw deel Holland Park Diemen

In een nieuwe wijk Holland Park West in Diemen-Zuid worden de komende jaren 706 woningen gebouwd. Daarvan zijn 212 sociale huurwoningen en 170 middeldure huurwoningen. Verder komt er ook een brede school voor 700 leerlingen met een kinderdagverblijf en een peuterspeelzaal. Die school wordt de nieuwe huisvesting van het Arelier in Diemen-Zuid. De wijk, die geheel autovrij wordt, krijgt ook 1.500 vierkante meter aan voorzieningen waaronder een supermarkt. De school en de eerste woningen moeten al in 2022 klaar zijn waarna het hele plan tegen 2025 voltooid kan worden. De gemeente Diemen heeft voor dit project een contract getekend met een ontwikkelcombinatie Xplore, bestaande uit Dura Vermeer en Bouwfonds Property Development (BPD). ‘’Xplore is zodanig ontworpen dat er zoveel mogelijk interactie ontstaat tussen bewoners van alle generaties en leeftijden. Deze visie heeft zich verder vertaald naar de ontwikkeling van een geheel autovrij gebied waarin vier groene woonhoven zijn opgenomen, die zorgen voor intimiteit en geborgenheid. De op strategische plekken gelegen voorzieningen en de school brengen levendigheid naar het groene hart van de wijk. Ook is het geheel ontworpen met veel aandacht voor biodiversiteit en circulariteit. Al het gekapte hout wordt hergebruikt en de biodiversiteit van het gebied wordt verhoogd,” aldus een verklaring van de gemeente Diemen.