Diemen krijgt parade van oude legervoertuigen op 5 mei

Diemen krijgt op 5 mei, de viering van 75 jaar bevrijding, een parade van oude legervoertuigen. Onder het motto Keep them Rolling rijden die de route die de Canadese bevrijders van Diemen in mei 1945 ook hebben gereden. Op Bevrijdingsdag is er ook de traditionele Vrijheidsmaaltijd die dit keer wordt gehouden op de Loswal. Daar vindt tevens een concert plaats door Diemer muzikanten en koren. Ter gelegenheid van de viering van 75 jaar bevrijding wordt er in Diemen een reeks evenementen gehouden. Dat begint op 24 januari op het plein achter het gemeentehuis met de onthulling van een lichtmonument ter herdenking van de holocaust. Verder staan er tentoonstellingen van de Historische Kring Diemen en de Openbare Bibliotheek, een onthulling van een vliegtuigmotor uit de Tweede Wereldoorlog bij Fort Diemerdam, rondleidingen op de Joodse begraafplaats en een speciale uitvoering in Theater de Omval op het programma.