Politie pakt tweetal met wapens in Bergwijkpark Diemen

De politie van Diemen Ouder-Amstel heeft vrijdag in Bergwijkpark in Diemen-Zuid twee mannen aangehouden die in het bezit bleken te zijn van een vuurwapen en twee andere verboden wapens. De politie hield het tweetal staande omdat één van hen op de bromfiets geen helm droeg. De mannen probeerden aan de staandehouding te ontkomen maar de politie kon hen toch aanhouden. De zaak wordt verder onderzocht door de recherche. De politie van Diemen patrouilleert de laatste tijd dagelijks enkele keren in Bergwijkpark en dit deel van Diemen-Zuid nadat er in de omgeving een aantal straatroven zijn gepleegd. Uit nationale cijfers blijkt dat bij de politie van Diemen in de maand december negen straatroven zijn aangegeven. Over heel 2018 gezien werden 28 van dat soort gevallen in Diemen gemeld.