Sloop huisjes Spoorzicht voor spoorviaduct in volle gang

De sloop van een vijftal oude kleine woningen in de wijk Spoorzicht bij station Diemen is in volle gang. De woningen, vier in een rijtje langs de Harmonielaan en één langs de Ouddiemerlaan, moeten plaats maken voor de tijdelijke rijweg die later dit jaar aangelegd moet worden voor de aanleg van het nieuwe spoorviaduct in de Ouddiemerlaan. De huisjes, die kort na de Tweede Wereldoorlog zijn gebouwd, zijn na het vertrek van de laatste vaste bewoners nog een tijd verhuurd geweest via een anti-kraakbedrijf maar gaan nu tegen de grond. Later dit jaar zullen ook veel bomen alsmede het parkeerterrein bij station Diemen vanwege de grootschalige werkzaamheden voor het nieuwe viaduct moeten verdwijnen. Op de website van de gemeente Diemen is onder projecten verdere informatie over deze werkzaamheden te vinden.