Diemense huishoudens kunnen met spel energie besparen

In Diemen wordt deze winter een energiebesparingsspel georganiseerd waarmee inwoners ‘spelenderwijs’ kunnen besparen op hun energieverbruik. ‘’Samen met je huisgenoten of gezin kun je in drie weken je energiegedrag blijvend veranderen. En dat kan tientallen tot honderden euro’s schelen op je energiejaarrekening,’’ aldus de organisatoren Hogeschool Inholland Diemen, Universiteit Utrecht, Daarom Duurzaam Diemen en Duurzaam Dorp Diemen. Het Powersaver Game is ontwikkeld door Jan Dirk Fijnheer, onderzoeker bij Hogeschool Inholland Diemen en promovendus bij Universiteit Utrecht. Hij is bezig met onderzoek hoe ‘serious gaming’ kan bijdragen tot beïnvloeding en verandering van duurzaam gedrag. Zijn project is door Jorrit Leijting van de Initiatiefgroep Duurzame energie en raadslid Leo Smits vervolgens vertaald naar het project in Diemen. De beste bespaarder uit Diemen wint een duurzame diner bon van 150 euro. Meedoen kan alleen als je een slimme energiemeter hebt en geen zonnepanelen. Inschrijven kan tot 15 februari via de website http://powersaver.sites.uu.nl/diemen.