Gemeentehuis

Cruyff Court en andere fitnessvoorzieningen in Diemen dicht

Het Cruyff Court in Diemen-Noord, voetbalkooien en andere openbare fitness-voorzieningen zijn vanaf donderdag dicht in het kader van extra maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. ‘’Nu zijn het plekken die de gezondheid kunnen schaden, omdat de toestellen niet worden schoongehouden en omdat de plekken waar de toestellen staan een aantrekkingskracht hebben op meerdere mensen tegelijk, zodat de afstand van 1,5 meter tussen personen een probleem wordt. De fitnessapparatuur wordt daarom afgesloten voor publiek,’’ aldus de veiligheidsregio Amsterdam waar ook Diemen toe behoort. Verder mogen op de Diemer weekmarkt alleen nog maar kramen staan waar levensmiddelen worden verkocht. Kramen met non-food verdwijnen voorlopig van de markt zodat er meer ruimte ontstaat om de wel blijvende kramen verder uit elkaar te plaatsen. Die maatregel geldt ook voor alle markten in Amsterdam. De gemeenten, waaronder Diemen, gaan verder strikter handhaven op het gebruik van sportvelden.