Openbaar vervoer gaat ook in Diemen weer vaker rijden

Het GVB gaat de komende weken de dienstregeling weer stapsgewijs opvoeren. Het aantal reizigers neemt weer langzaam toe. Daarnaast krijgt de jeugd in het kader van de coronamaatregelen iets meer bewegingsvrijheid en laat de NS per 29 april weer meer treinen rijden. Bovendien gaan vanaf 11 mei de basisscholen en kinderdagopvanglocaties ook open. Reden voor het GVB om de dienstregeling aan te passen. In een eerste fase vanaf woensdag 29 april betreft dat nog geen lijnen die Diemen aandoen. Vanaf maandag 4 mei gaan de meeste buslijnen vaker rijden, vooral op werkdagen. Deze dienstregeling is vanaf donderdag 30 april te zien in de reisplanners. En er volgt nog een derde stap, op maandag 11 mei, bij een aantal tramlijnen en ook bij de elektrische buslijnen 15 en 22. De details worden nog uitgewerkt, het GVB geeft daar later verdere informatie over.