Woonkansen

Raad Diemen wil dat huurverhogingen in 2020 niet doorgaan

De gemeenteraad van Diemen vindt een huurverhoging per 1 juli ‘onder de huidige omstandigheden ongepast en onaanvaardbaar’. Dat staat in een motie van Ouderenpartij Diemen, GroenLinks, Onafhankelijke Partij Diemen en Ons Diemen die donderdagavond tijdens de digitale raadsvergadering met 16 tegen 4 stemmen is aangenomen. Alleen de fracties van de VVD en CDA stemden tegen. De motie stelt dat de huurders in Diemen al vele jaren zwaar getroffen worden door huurverhogingen. ‘’De huidige Coronacrisis veroorzaakt grote onzekerheid onder inwoners over hun werk en inkomen, en dus ook over hun mogelijkheden om de huur te betalen. Naar verwachting zullen veel huurders, die niet in aanmerking komen voor een huurtoeslag, aanspraak moeten maken op een gemeentelijke Woonkostentoeslag vanuit de Bijzondere Bijstand.’’ Mocht er toch een huurverhoging komen, dan zou dat met hooguit de inflatie van 1,4 procent moeten zijn. ‘’Ik ben verheugd over de brede steun in de raad. Het is een signaal dat we als gemeentebestuur grote zorgen hebben over huurders die door de Coronacrisis in betaalmoeilijkheden zijn gekomen,’’ zegt fractieleider Peter Prins van de Ouderenpartij Diemen.