Terrassen op Diemerplein mogelijk groter voor coronaruimte

De terrassen op het Diemerplein kunnen mogelijk worden uitgebreid om de daar gevestigde horecabedrijven de kans te bieden te voldoen aan de voorgeschreven 1,5 meter afstand wegens de coronapandemie. ”Als het kabinet inderdaad meer ruimte wil geven aan de horeca, gaan we kijken of we ook de terrasruimte bij horecabedrijven kunnen uitbreiden, ook op het Diemerplein. Hoe dit er precies uit komt te zien, ook in relatie tot de andere gebruikers van het plein (de markt) wordt nu bekeken,” heeft burgemeester Erik Boog geschreven op Facebook. Het kabinet overweegt de horeca weer meer vrijheid te geven, ook wat de terrassen betreft, mits de 1,5 meter afstand gehandhaafd kan worden. Die versoepeling zou volgens de laatste berichten op 1 juni ingaan. In Amsterdam is in dat kader al gesuggereerd om van de hele Nieuwmarkt terras te maken zodat horecabedrijven meer gasten kunnen bedienen en zo een economisch haalbare exploitatie kunnen realiseren. Ook in andere steden wordt gedacht over het uitbreiden van de terrasruimte.