Action WC Diemerplein

‘Corona-regels niet nageleefd in winkelcentrum Diemerplein’

In winkelcentrum Diemerplein wordt door veel bezoekers niet de vanwege corona verplichte anderhalve meter afstand gehouden. De gemeente is daarom aan het praten met de winkeliersvereniging en de verhuurder over maatregelen als meer belijning, het aangeven van looprichtingen en betere handhaving. Dat heeft burgemeester Boog meegedeeld tijdens een overleg met de gemeenteraad over de coronacrisis. De problemen in het winkelcentrum werden daar aangekaart door fractievoorzitter Jan Sikking van de Onafhankelijke Partij Diemen: ‘’Er is weer te veel nonchalance ingeslopen, mensen lopen daar allemaal door elkaar.’’ Boog is het eens met die constatering. Hij benadrukt echter dat het de verantwoordelijkheid is van de winkeliers zelf om er voor te zorgen dat wel aan de verplichte afstand kan worden voldaan en dat het winkelend publiek dat ook daadwerkelijk doet. ‘’De winkeliers moeten maatregelen nemen. Zij kunnen ook hun klanten beter informeren en toezicht houden. Het echte bericht moet van de ondernemers zelf komen.’’