Autostelen

Weer bedrijfspand Diemen gesloten na vondst hennepkwekerij

Burgemeester Boog van Diemen heeft opnieuw een bedrijfspand op industrieterrein Verrijn Stuartweg tijdelijk laten sluiten nadat de politie er een professionele hennepkwekerij met bijbehorende apparatuur had aangetroffen. De maatregel past in de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. ”Zolang er geen ander drugsbeleid wordt gevoerd in Nederland wordt de drugsteelt gedomineerd door criminelen. Voor een goed ondernemersklimaat moeten criminele activiteiten van onze bedrijventerreinen worden geweerd,” aldus de burgemeester. Hennepkwekerijen leveren bovendien een groot brandrisico op door kortsluiting en lekkage. Ook wordt bij de teelt van hennep gebruik gemaakt van pesticide en zoutzuur die tot ernstige gezondheidsklachten kunnen leiden. Boog liet al eerder een aantal woningen en ook bedrijfspanden in verschillende delen van Diemen sluiten nadat er hennepkwekerijen waren ontdekt.