Diemer Festijn

Diemer Festijn wordt ‘vooralsnog’ gehouden in september

Het Diemer Festijn wordt vooralsnog gehouden van 8 tot en met 12 september 2020. Dat hebben de organisatoren gemeld op Facebook. Tijdens de slotdag op zaterdag 12 september zal er dan ook weer een kramenmarkt worden georganiseerd. Daaraan kunnen zowel verenigingen en instellingen als particulieren deelnemen. Wie een kraam wil kan een inschrijfformulier downloaden via www.diemer-festijn.nl of de stichting via een email vragen om toezending ervan. Het inschrijfformulier moet voor 1 augustus worden ingestuurd. Burgemeester Erik Boog heeft eerder in de gemeenteraad verklaard dat het aan de organisatoren is om te beslissen of het Diemer Festijn dit jaar door zal gaan. Volgens de momenteel geldende coronaregels van de rijksoverheid zijn evenementen met een vergunning- of meldplicht tot 1 september verboden. Vóór 1 september zal de regering beslissen wat er daarna gebeurt met evenementen. Grote massale evenementen kunnen echter pas weer plaatsvinden als er een vaccin tegen corona is.