Brasserie Otra Mas wil ijssalon en speeltuin bij Diemerbrug

Brasserie Otra Más, dat sinds enkele maanden is gevestigd aan de Hartveldseweg naast de Diemerbrug in het centrum van Diemen, wil het terras uitbreiden en er een ijssalon maken. Daarnaast wil Otra Más aan de zojuist vernieuwde Hartveldseweg ook een speeltuin ‘die in samenwerking met de gemeente Diemen wordt aangelegd’. De eigenaren van het horecabedrijf investeren zelf 50.000 euro en zijn er in geslaagd via een crowdfunding de verder benodigde 115.000 euro bij elkaar te brengen. Aan die crowdfunding hebben 173 investeerders deelgenomen, meldt het platform Horeca Crowdfunding. Dat heeft het project eerder uitgesteld vanwege de coronacrisis maar zette het nu weer online omdat de terrassen per 1 juni onder beperkingen weer open kunnen. ’’Otra Mas is laagdrempelig, maar een kwalitatief hoogwaardige brasserie met zowel een buurtfunctie als aantrekkingskracht vanuit de stad Amsterdam. Op het 160m2 terras op het zuiden wordt de bestaande Kiosk omgetoverd tot ijssalon, waar zelf het ijs op ambachtelijke wijze bereid gaat worden. Kids kunnen lekker genieten in de aangrenzende speeltuin. Hiervan neemt Otra Mas 80% van de kosten voor zijn rekening,’’ valt op Horeca Crowdfunding te lezen.