Moeder en dochter bruut overvallen in woning Diemen-Noord

Bij een brute overval op een woning aan de Rietzangerweg in Diemen-Noord is ’s nachts op 12 april een horloge met grote emotionele waarde voor de slachtoffers gestolen. De bewoonster wordt die nacht rond 04.45 uur wakker van geluiden bij de voordeur. Omdat ze denkt dat haar dochter is thuisgekomen die de voordeur misschien niet open krijgt, gaat ze een kijkje nemen. Ze ziet dan door het raam naast de voordeur drie in het zwart geklede mannen met bivakmutsen op staan. De bewoonster rent de woning uit via de achterzijde en gaat naar de buren. Daarbij hoort ze een harde knal als de drie mannen met veel geweld de voordeur open breken. De dochter, die wel thuis was, ziet opeens de drie mannen in haar slaapkamer staan. Een van hen bedreigt haar en roept dat ze haar horloge moet geven. Het gaat om een Rolex-horloge dat zij heeft gekregen van haar inmiddels overleden vader. De man pakt de pols van de dochter en weet het horloge af te krijgen. De mannen roepen dat de dochter ze naar de kluis moet brengen maar rennen uiteindelijk het huis uit nadat de dochter meerdere malen heeft aangegeven dat er geen kluis in huis is. Van de overval zijn camerabeelden naar voren gekomen. Daar staan de verdachten niet herkenbaar op maar wel is te zien dat een van hen met een motorscooter loopt. In een ander fragment is die motorscooter in een flits te zien. Ook is het opvallende geluid van de uitlaat vastgelegd. De recherche hoort graag van mensen die meer weten over de woningoverval en dan met name over de drie verdachten en/of hun motorscooter. Ook informatie over het gestolen horloge (merk Rolex, type Just, in de kleur zilver/goud met een champagne-kleurige wijzerplaat) is welkom. Informatie via 0800-6070 of MeldMisdaadAnoniem O800-7000.