Ons Diemen: wat doet warmteleiding Vattenfall in Diemen?

De fractie van Ons Diemen in de gemeenteraad wil opheldering over een warmteleiding van Vattenfall die door het centrum van Diemen blijkt te lopen. Het bestaan van die stadswarmte leidingen is naar voren gekomen uit informatie over het verleggen van kabels en leidingen voor het spoorviaduct in de Ouddiemerlaan waaraan momenteel wordt gewerkt. De fractie van Ons Diemen wil weten wie deze warmteleiding gebruikt, waar deze naar toe loopt en vandaan komt en met welk doel de warmteleiding is aangelegd. ‘’Wie heeft er opdracht gegeven tot de aanleg van deze warmteleiding en wanneer? Wanneer is er een vergunning voor afgegeven en is deze behandeld in de raad?’’ Ons Diemen vraagt zich ook af waarom de leiding niet staat aangegeven op kaarten van Vattenfall. ”Zijn er lopende vergunning aanvragen van Vattenfall met betrekking tot warmteleidingen in het gebied te zuiden van het Amsterdam-Rijnkanaal tot met de metrolijn Diemen Zuid?’’