Automobilisten verrast door afsluiting Arent Krijtsstraat Diemen

Vele tientallen automobilisten zijn maandag verrast door de volledige afsluiting van de Arent Krijtstraat in het centrum van Diemen. Verkeersregelaars hadden hun handen vol aan het terugsturen van de gestrande auto’s of het in de gaten houden van draaiend verkeer. Om fietsers niet in gevaar te brengen worden automobilisten verwezen naar de Diemerkade en zijstraten. De afsluiting en omleiding is met een lichtkrant en andere borden aangegeven bij het Diemerplein en op vele borden elders in de gemeente maar toch reden veel auto’s op de eerste dag ‘in de val’. Autoverkeer moet om Amsterdam of Diemen-Zuid te bereiken voorlopig gebruik maken van de Burg. Bickerstraat. De Arent Krijtsstraat wordt tussen de Johan van Soestdijkstraat en de Hartveldseweg volledig vernieuwd om beter aan te sluiten bij de nieuwe Oost-West-As door Diemen. De afsluiting van de belangrijkste toevoer- en afvoerweg naar het centrum van Diemen zal twee weken duren.