VVD Diemen: handhavers in Diemen uitrusten met bodycam ?

De VVD Diemen suggereert om ook de BOA’s of handhavers van de gemeente Diemen uit te rusten met een bodycam. De raadsfractie van de VVD vraagt dat met name na de recente gewelddadigheden tegen BOA’s in IJmuiden. ‘’Er zijn in Nederland inmiddels gemeentes waar BOA’s worden uitgerust met bodycams. In hoeverre kan al worden overwogen c.q. wordt overwogen om ook de Diemense BOA’s uit te rusten met bodycams?’’ aldus de VVD in schriftelijke vragen aan B&W. De fractie wil ook weten wat de overwegingen zouden zijn om al of niet te besluiten de BOA’s van de gemeente Diemen uit te rusten met bodycams? ‘’Is er bekend hoe de BOA’s in Diemen zelf aankijken tegen het gebruik van bodycams? En zo ja, wat is de mening van onze BOA’s hieromtrent?’’ aldus de vragen.