GVB stopt nachtwerk na klachten uit Holland Park Diemen

Het GVB is aan het werk in en rond de Hoofdwerkplaats Diemen en op de langslopende metrolijn 53 van en naar Gaasperplas. Daarbij werden bepaalde werkzaamheden, zoals het knippen van spoorstaven, ’s nachts uitgevoerd. Dat leidde echter tot een flink aantal klachten van bewoners van Holland Park in Diemen-Zuid over nachtelijke geluidshinder. Het GVB heeft daarom besloten de nachtelijke werkzaamheden te stoppen en die voortaan overdag uit te voeren, heeft een woordvoerster meegedeeld. De Hoofdwerkplaats Rail in Diemen is in 1996 gebouwd naast het spoor van de metro. Het grote complex grenst direct aan bedrijventerrein Verrijn Stuart in Diemen zelf. Aan de andere kant van de metrodijk lag voorheen het kantorengebied Bergwijkpark Noord maar dat is de laatste tien jaar gesloopt en getransformeerd in de nieuwe woonwijk Holland Park waar inmiddels al enkele duizenden mensen wonen.