Amsterdam: geen scanauto in blauwe zone, in Diemen wel

De gemeente Amsterdam vindt dat scanauto’s niet geschikt zijn om parkeercontroles uit te voeren in blauwe zones. Volgens Amsterdam dient dat te gebeuren door handhavers die op straat moeten lopen, meldt AT5 in een bericht over de inzet van scanauto’s in Diemen. In Amsterdam is daarom in Nieuw-West het betaald parkeren uitgebreid. De gemeente Diemen zet die scanauto’s juist wel in in blauwe zones. ‘’De scanauto in de blauwe zone zal met name door de tijdswinst die hij boekt, voldoende tijd hebben om de parkeerschijfparkeerders te kunnen controleren’’, aldus B&W in een notitie aan de raad. Diemen verwacht dat het aantal parkeerboetes door het nieuwe systeem omhoog zal gaan. ‘’Een lopende handhaver scant in de huidige situatie zo’n 80 kentekens per uur versus de scanauto die per uur 1100 kentekens scant. Hiermee wordt de controlekans sterk vergroot, het parkeergedrag positief beïnvloed en als gevolg hiervan verwachten we meer opbrengsten in de betaalde zones’’, stelt de gemeente.