Veel oude bekenden

Diemer Festijn 2020 gaat niet door vanwege corona

Het Diemer Festijn gaat in september niet door vanwege de coronacrisis. Het bestuur van de Stichting Diemer Festijn heeft dat besloten. ”Wij denken dat het Diemer Festijn in de eerste volle week van september niet op een veilige en verantwoorde manier is te organiseren. Daarnaast is het in onze ogen absoluut onmogelijk om in de feesttent de voorgeschreven 1,5 meter afstand in acht te nemen. Ook vinden we het onverantwoord om onze vrijwilligers bloot te stellen aan een feestende menigte,” aldus het bestuur. De stichting gaat over het avondprogramma in de feesttent, de kindermiddag, de seniorenmiddag, de lampionnenoptocht, de kramenmarkt, de bingo en het vuurwerk. ”Deze activiteiten gaan dus helaas niet plaatsvinden in 2020.” De kermis, de veiligheidsdag en de gemeentedag worden door anderen georganiseerd maar het valt aan te nemen dat die activiteiten eveneens zijn afgelast. De Stichting gaat er van uit dat ‘we in 2021 weer op een normale manier het Festijn kunnen organiseren. Dat zal dan plaatsvinden van 7 tot en met 11 september.