Diemen geeft plannen voor middelbare school niet op

De gemeente Diemen geeft de plannen voor een eigen middelbare school niet op. Het wordt nu echter wel september 2023 voordat zo’n school in Diemen van start zou kunnen gaan. Rond die tijd kan het gebouw van Het Atelier in Diemen-Zuid vrijkomen omdat die basisschool naar een nieuw gebouw in Holland Park verhuist. Het Atelier kan vervolgens, na een grondige verbouwing, tijdelijk dienen als huisvesting voor de middelbare school tot die, vermoedelijk elders in Diemen-Zuid, een eigen onderkomen krijgt. Dat heeft wethouder Jeroen Klaasse van onderwijs verteld in de gemeenteraad. Diemen moest het plan voor een eigen middelbare school, samen met OSB uit de Bijlmer, vorig jaar opgeven omdat er te weinig leerlingen voor VWO/Havo werden aangemeld. ”Er was echt momentum en dat willen we weer terug krijgen. Er waren 80 aanmeldingen, dat is heel veel. Helaas was de verdeling voor OSB niet haalbaar. We gaan echter zeker door met de plannen om in Diemen een eigen middelbare school te krijgen,” aldus Klaasse. Of dat weer gebeurt in samenwerking met OSB is in dit stadium nog niet zeker.