Diemen Nieuws

Basisschool houdt anti-racisme protest in centrum Diemen

Leerlingen van groep 7 van de basisschool de Octopus in Diemen gaan donderdag een kinderprotest in het kader van Black Lives Matter organiseren voor het gemeentehuis in het centrum van Diemen. Dat heeft één van de leerlingen van de groep aan diemerkrant.nl bevestigd. Voor de protestactie tegen racisme zijn volgens de school alle vereiste vergunningen verleend. De demonstratie zal plaatsvinden van rond vier uur tot half zes. Het was de bedoeling dat de burgemeester van Diemen Erik Boog bij de demonstratie aanwezig zou zijn maar die is volgens zijn woordvoerder wegens omstandigheden verhinderd. Wel zal de mede-organisator van de anti-racisme demonstratie op de Dam Michel Esajas naar Diemen komen. Bij het protest mogen maximaal 300 kinderen aanwezig zijn. Deelnemers die ouder zijn dan 13 jaar moeten 1,5 meter afstand houden.