afvalcontainer op slot

Laagbouwwoning Diemen kan tot vier vuilcontainers krijgen

 

Laagbouwwoningen in Diemen kunnen de komende tijd tot vier vuilcontainers krijgen. Naast de bestaande container voor restafval kunnen bewoners van Diemen nu ook een eigen rolcontainer aanvragen voor plastic/blik en/of voor papier/karton. Dat heeft wethouder Matthijs Sikkes-van den Berg van milieu meegedeeld in Diemer Nieuws. ‘’Het doel is dat mensen die over een extra container beschikken hun afval beter gaan scheiden.’’ Aanvragen kan via diemen.nl of het klant contact centrum van de gemeente. In de hal van het gemeentehuis staan enkele ‘voorbeeld containers’ voor bewoners die meer informatie willen. Daarnaast gaat de gemeente aan de bewoners van een laagbouwhuis echter ook een rolcontainer voor groenafval verstrekken. In het afvalplan van de gemeente staat ‘dat alle bewoners van laagbouwwoningen een minicontainer krijgen voor hun gft-afval.’ Die container hoeft dus niet te worden aangevraagd maar wordt verstrekt. De gemeente gaat de groenbakken voor gft die momenteel in de wijken staan echter niet weghalen. De uitvoering van het afvalplan is vertraagd door de coronacrisis maar is nu weer door de gemeente ter hand genomen.