WMO Diemen

Raad Diemen sluit vergaderseizoen af met volle agenda

De gemeenteraad van Diemen houdt donderdag 2 juli haar laatste vergadering van dit seizoen met een volle agenda. Zoals de laatste maanden gebruikelijk gaat het ook deze keer om een virtuele bijeenkomst die via het YouTube kanaal van de gemeente te volgen is. De raad neemt onder meer besluiten over de inrichting van Sportpark Diemen met hockeyvelden en een extra voetbalveld maar zonder ruimte voor honkbalvereniging TIW Survivors, over een eBoiler die Vattenfall wil neerzetten op haar terrein in Over-Diemen, over de duurzaamheidsagenda voor Diemen en over een aantal financiele en toekomstplannen in de Kadernota en een Kwartaalbrief van B&W. Ook vermeldt de agenda een Burgerinitiatief van de actiegroep Verkeer(d) door Diemen-Zuid waarin wordt gevraagd om een ‘second opinion’ over de openstelling van de busbaan. B&W wijzen dat idee af omdat het de lopende procedures doorkruist en de actiegroep bij die procedures ook nog voldoende mogelijkheden heeft om haar ideeën in te brengen. De gemeenteraad van Diemen begint in augustus weer met vergaderen, zo mogelijk als vanouds in het gemeentehuis mits de coronabeperkingen dat mogelijk maken.