Jan Bertsstraat aan de beurt bij werk Centrum West in Diemen

In het kader van de vernieuwing van de wijk Centrum West in Diemen wordt momenteel gewerkt aan de R. Castelijnstraat en de J. Coussetstraat. Dat betekent dat grote vrachtwagens door de buurt, met name door de smalle Jan Bertsstraat, rijden (soms ook achteruit), ook op momenten dat basisschool De Octopus in- of uitgaat. Bovendien is er ook (achteruitrijdend) ander autoverkeer dat zijn weg door dit deel van de wijk probeert te zoeken. Vanaf volgende week komt bovendien de Jan Bertsstraat zelf aan de beurt Op maandag 6 juli beginnen de werkzaamheden tussen het Schoolpad en de kruising met de Johan Coussetstraat. Daarbij wordt de rijweg volledig afgesloten maar blijven de voetpaden in gebruik. De aannemer begint om 07.00 uur ’s ochtends en werkt tot 17.00 uur door. Met name het verwijderen van de wegconstructie gaat het nodige geluid veroorzaken, waarschuwt de gemeente. ‘’Wij realiseren ons dat dit voor u hinder en (geluids)overlast gaat veroorzaken, hoewel de aannemer zijn best doet de overlast tot een minimum te beperken. Wij hopen dan ook te mogen rekenen op uw begrip en geduld.’’ Om eventuele schade aan woningen in kaart te brengen, zal het bedrijf Quattro Expertise de werkzaamheden met trillingsmeter monitoren. Bij de werkzaamheden houdt de aannemer rekening met alle geldende coronamaatregelen.