Saan Diemen neemt elektrische torenkraan in gebruik

Koninklijke Saan Diemen heeft de eerste hybride torenkraan ter wereld die volledig elektrisch kan draaien en rijden in gebruik genomen. De gloednieuwe kraan, de SK487-AT3 City Boy, is volgens Saan ‘perfect voor in de stadsjungle: compact, schoon en super stil, maar wel met een groot bereik en capaciteit. ‘’De ontwikkeling van deze hijskraan is een doorbraak in de wereld van verticaal transport en wij zijn trots dat Saan één van de eerst geproduceerde City Boy torenkranen aan de vloot toe heeft kunnen voegen!’’ De kraan is gebouwd door Spierings Mobile Cranes, een van oudsher vernieuwend bedrijf dat in de jaren ’80 bijvoorbeeld ook de eerste torenkraan op wielen ontwikkelde. De City Boy is één van de duurzame oplossingen die Saan biedt om te helpen bij het behalen van de CO2- en stikstof reductiedoelstellingen. Naast deze hybride torenkraan heeft het Diemer bedrijf nog meer schoner materieel in het assortiment: MK88 en MK140 torenkranen die op bouwstroom kunnen draaien en elektrische minikranen, heftrucks en ander hulpmaterieel.