Felyx voert aantal elektrische deelscooters ook in Diemen op

 

Felyx heeft het aantal elektrische deelscooters in de regio Amsterdam, waartoe ook Diemen behoort, verder opgevoerd. Gebruikers kunnen met de scooters van Felyx in Amsterdam, Diemen en Amstelveen maar ook tussen die gemeenten rijden. In Diemen heeft Felyx onder meer service-eilanden bij de twee stations. Deelscooters van het bedrijf kunnnen op een beperkt aantal andere plaatsen in Diemen worden achtergelaten. Die locaties zijn op de app van Felyx vermeld. Rijden en tijdelijk parkeren kan ook buiten deze locaties. De gemeente Diemen sloot vorig jaar zomer een overeenkomst met Felyx voor het gebruik van in eerste instantie 150 scooters. Daarbij werd gesteld dat die niet geplaatst kunnen worden rond het Diemerplein, in Oud-Diemen en op de bedrijventerreinen. Bij klachten of overlast zal een lokale Field Support Agent actie ondernemen. Daarnaast kunnen gebruikers worden aangesproken op verkeerd gedrag, waaronder fout parkeren of andere verkeersovertredingen.