Metrolijn53

Metro 53 – van en naar Diemen-Zuid – rijdt bijna twee weken niet

Metrolijn 53, die ook de stations Diemen-Zuid en Verrijn Stuartweg bedient, rijdt van maandag 13 juli 20.00 uur tot donderdag 30 juli 05.00 uur niet. GVB zet een pendelbus 73 in die van het Amstelstation naar station Diemen-Zuid rijdt. Die bus doet daarbij op de terugweg ook de metrostations Van der Madeweg en Spaklerweg aan. Ook alle metrolijnen tussen Amsterdam Bijlmer Arena en treinverkeer tussen Amsterdam Bijlmer Arena en het Muiderpoortstation zijn in deze periode gestremd. Op die trajecten worden eveneens pendelbussen ingezet. In die pendelbussen kunnen geen fietsen worden meegenomen. Op het traject Diemen-Zuid – Gaasperplas kan gebruik gemaakt worden van metrolijn 51 die tijdens deze periode rijdt tussen Isolatorweg en Gaasperplas. Het treinverkeer van en naar station Diemen-Zuid ondervindt geen hinder. De ingrijpende maatregelen zijn nodig in verband met grootschalige werkzaamheden bij de Amstelstroomlijn, ter hoogte van de voormalige Bijlmer Bajes. Ook wordt er gewerkt in het Amstelstation en in het Muiderpoortstation.