Politie pakt tweetal op na handgranaat op Diemerplein

De politie heeft deze week twee personen aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij het plaatsen van een handgranaat bij het horecabedrijf Bammy Wok aan het Diemerplein in februari. Eén van de verdachten is vrijdag voorgeleid. Al eerder werd een andere man aangehouden in deze zaak. Hij zit nog in voorarrest. De politie sluit niet uit dat er nog meerdere aanhoudingen volgen. In de ochtend van dinsdag 4 februari trof de politie een explosief aan in het restaurant Bammy Wok aan het Diemerplein. De Explosieven Opruimingsdienst moest ter plaatse komen om de handgranaat onschadelijk te maken. Een flink deel van het centrum van Diemen moest daarvoor tijdelijk worden afgezet. In het verdere onderzoek naar het incident zijn dinsdag de twee verdachten aangehouden, heeft de politie meegedeeld. Burgemeester Boog van Diemen liet Bammy Wok tijdelijk sluiten terwijl het horecabedrijf inmiddels volledig is verdwenen.