ophaalbruggen

Herdenkingsschip Hart van Troost vaart zondagavond in Diemen

Het Hart van Troost, een boot die is bedoeld als eerbetoon aan de mensen die de afgelopen maanden zijn overleden aan corona, vaart morgen zondag 12 juli laat in de avond door Diemen. Nabestaanden kunnen op het Hart van Troost een bloem met een persoonlijke boodschap achterlaten voor de persoon die zij missen. Burgemeester Boog zal het Hart van Troost om 21.30 uur verwelkomen aan de Loswal vlak voor de Diemerbrug. Hij zal daarbij ook bekend maken waar de herdenkingsboom komt die de gemeente gaat planten ter herinnering aan de overledenen in de coronaperiode. Het schip zal vervolgens tot 23.00 uur in Diemen over de Weespertrekvaart tussen beide bruggen varen. De route van de boot door Amsterdam en Diemen is live te volgen op: www.hartvantroost.nl. Boog: ‘’In onze zorgcentra De Diem en Berkenstede waren helaas heel wat slachtoffers te betreuren, maar ook daarbuiten zijn mensen getroffen. Dat heeft veel verdriet opgeleverd, met name voor de nabestaanden die niet op een goede manier afscheid konden nemen. Door dit Hart van Troost en door straks de hartjesboom op een mooie plek te planten, zorgen we dat er gelegenheid is voor herdenking, troost en een waardig afscheid.’’