Drie hennepkwekerijen tegelijk opgerold in Holland Park Diemen

De politie heeft de afgelopen dagen drie hennepkwekerijen opgerold in appartementen in de nieuwbouwwijk Holland Park in Diemen. In de woningen was bovendien sprake van diefstal van stroom. Alle drie woningen zijn op last van burgemeester Boog van Diemen gesloten. De afgelopen maanden zijn al eerder wietplantages ontdekt in huurappartementen in Holland Park.  Politie en de gemeente Diemen maken veel werk van de aanpak van ondermijnende criminaliteit in Diemen. Burgemeester Boog: ”Doordat we actief optreden, vinden we ook meer woningen waar illegale activiteiten worden ontplooid. De ervaring leert ons ook dat er relatief meer hennepkwekerijen worden aangetroffen in buurten waar men anoniemer kan huren. Dat is onder meer het geval in nieuwbouwwijken als Holland Park waar de nieuwe bewoners elkaar nog niet goed kennen. Daarnaast besteden wij extra aandacht voor Holland Park omdat hier veel duurdere huurwoningen in de vrije sector te vinden zijn. De screening van nieuwe huurders door verhuurders is bij dit soort woningen niet altijd goed op orde. Daardoor kunnen criminelen makkelijker gebruik maken van de woningen. De gemeente oefent daarom ook druk uit op eigenaren en woningbemiddelaars om potentiële huurders beter te screenen en woningen ook regelmatig te controleren op rechtmatig gebruik.”