Herdenkingsboom corona slachtoffers in Nelson Mandelapark

De gemeente Diemen gaat de Hartjesboom, een blijvende herinnering aan inwoners van Diemen die zijn overleden aan het coronavirus, planten in het Nelson Mandelapark, dat is het parkgebied direct achter winkelcentrum Diemerplein. Dat heeft burgemeester Erik Boog zondagavond bekend gemaakt tijdens de doortocht van herdenkingsboot Hart van Troost door Diemen. “Uiteindelijk hebben wij een mooie passende plek gevonden waar mensen op een centrale plek in Diemen, in een groene omgeving, kunnen stilstaan bij hun dierbare: het Nelson Mandelapark,” aldus de burgemeester, Eerder werd al bekend dat het zal gaan om een Katsuraboom, ook wel de hartjesboom genoemd. De gemeente werkt nog aan plannen voor de wijze van onthulling van de herdenkingsboom.