Dubbele bouwkolos zorgt voor sociale huurhuizen Diemen

Aan de rand van Plantage de Sniep wordt gewerkt aan een dubbele bouwkolos waar de eerste 106 nieuwe sociale huurwoningen voor Diemen in vele jaren worden gerealiseerd. Die woningen, die vanaf volgend jaar worden opgeleverd, worden gebouwd in opdracht van de Amsterdamse woningcorporatie Alliance. De verhuur wordt straks geregeld door Woningnet wat betekent dat niet alle huizen ook aan woningzoekenden in Diemen worden toegewezen. Het omvangrijke complex omvat tevens ruim 100 huurhuizen in de vrije sector. Voor bewoners is straks een parkeergarage met beperkte capaciteit beschikbaar. Het complex, dat langs de ringspoorbaan tot negen verdiepingen hoog wordt, bestaat uit twee grote vierkante gebouwen aan beide zijden van de eindlus van tramlijn 19 die dan ook dwars tussen de bouwwerkzaamheden door rijdt.  De nieuwe grootschalige woongebouwen staan aan de rand van een woonwijk die verder, op een middelhoog gebouw bij de Sportlaan na, uitsluitend bestaat uit grotere koopwoningen.