Contract ondertekend voor bouw tweede sporthal in Diemen

 

Het contract voor de bouw van een tweede sporthal naast de bestaande aan de Prins Bernhardlaan in Diemen is dinsdag door wethouder Jeroen Klaasse van sportzaken ondertekend. De opdracht, waarmee een bedrag van 6,8 miljoen euro is gemoeid, is vergund aan contract- en bouwmanagementbureau Wind Design & Build uit Drachten en werd namens dat bedrijf getekend door Roelof Wind. Van de vier kwalitatief hoogwaardige inschrijvers is W+DB als beste beoordeeld, aldus de gemeente. Het bedrijf heeft in heel Nederland al zwembaden, sportcomplexen en andere voorzieningen gerealiseerd. De nieuwe sporthal van Diemen wordt gekoppeld aan de bestaande die tegelijk wordt gerenoveerd. ‘’Daarnaast wordt er een nieuwe kantine gemaakt tussen de beide sporthallen met een mooie aansluiting op het speelterrein, zodat ook de buurt er plezier aan kan beleven. Door transparante gevels, en de entreefunctie aan het parkeerterrein verbetert de sociale veiligheid in het gebied. Er ontstaat één indoor sportcomplex dat weer 40 à 50 jaar meegaat,’’ aldus Klaasse. De nieuwe sporthal wordt duurzaam gebouwd en de bestaande sporthal duurzaam gerenoveerd. Zo zal het hele complex niet meer met aardgas verwarmd worden. De nieuwe sporthal wordt energieneutraal en de bestaande sporthal bijna energieneutraal