Bij 139 inwoners Diemen besmetting corona vastgesteld

Bij 139 inwoners van Diemen is tot nu toe besmetting met het coronavirus vastgesteld. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM tot en met dinsdag. De gemiddelde besmettingsgraad in Diemen ligt daarmee op 347,6 per 100.000 inwoners. Dat gemiddelde wijkt niet al te sterk af van dat in omliggende gemeenten. Amsterdam komt op 329 per 100.000 inwoners, Amstelveen op 362,1 per 100.000 inwoners, aldus de RIVM statistiek. Het werkelijke aantal besmettingen ligt zo goed als zeker een stuk hoger, benadrukken de autoriteiten voortdurend. Omdat het aantal besmettingen ook in Diemen gestaag toeneemt, heeft burgemeester Erik Boog opgeroepen tot waakzaamheid. ‘’We zijn voorlopig nog niet van het coronavirus af. Het aantal besmettingen met corona in Nederland neemt helaas weer toe. Het is belangrijk dat we ons blijven houden aan de regels en adviezen. Dat is niet altijd makkelijk, maar de regels zijn er voor uw eigen gezondheid en die van een ander. Blijf daarom 1,5 meter afstand houden en was regelmatig uw handen. Heeft u toch klachten? Blijf dan thuis en laat u testen bij de GGD.’’