Politiechef Amsterdam Oost (waaronder Diemen) op non-actief

Districtschef Chris Koers van de politie in Amsterdam Oost is met buitengewoon verlof gestuurd vanwege meldingen rond een onveilig werkgedrag in zijn district. Koers’ werkgebied omvat ook de gemeente Diemen, zoals hij zelf op zijn twitter-account vermeldt. De leiding van de Amsterdamse politie schrijft in een intern memo dat ‘een feitenonderzoek is ingesteld’, melden verschillende media. ‘’Over de aard en inhoud van deze meldingen en de uitkomst van het onderzoek kunnen nu nog geen mededelingen worden gedaan,’’ schrijft de korpsleiding volgens Het Parool. ‘’Het is in het belang van alle betrokkenen dat er zorgvuldig en nauwkeurig onderzoek wordt verricht’’. De korpsleiding roept medewerkers op contact te zoeken met de vertrouwenspersonen als ze ‘in gesprek willen over een gevoel van veiligheid binnen de organisatie’. Koers’ voorganger is in 2018 gedwongen vertrokken omdat hij verdacht wordt van verduistering.